Das ganze Jahr über für diejenigen, die einen aktiven Urlaub Siofok wollen

Jahr für Jahr wird mehr und mehr zur Schau trägt Stadt Siofok sein, zu Hause im Jahr 2019, eine Reihe von professionellen und Amateur-Sportveranstaltungen. In diesem Jahr behält auch die nationale Regatta und den Betrieb und das mehr Prestige Radrennens in Siofok, die bedeutendste Stadt, der die Tour de Hongrie gestartet. Aber sie bekommen auch ihr Geld, die sind gerade aktiven Lebensstil begonnen.

Nemzetközi szinten és Magyarországon is igaz, hogy a turizmusban a passzív mellett egyre inkább felértékelődik az aktív pihenés, azaz a sportolással összekötött élményszerzés szerepe. Ehhez a trendhez igazodik Siófok is, amely a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett
egész évben számtalan sportolási lehetőséget kínál vízen és szárazföldön egyaránt.

Március 21-24. között rendezik meg a XII. Spuri Balaton Szupermaratont, amelyre többféle távon nevezhettek a versenyzők egyéniben és váltóban is. A húsvéti négynapos ünnepre is jutott egy futóverseny: április 21-én, húsvétvasárnap megrendezik a már hagyománnyá vált Nyúlfutamot a városban, amely egyben a mozgást népszerűsítő Balatuning Egyesület tavaszköszöntő rendezvénye is.

A következő hónapokban több fontos kerékpáros esemény is lesz a városban. Május 18-án Siófokról indul a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton, amelynek öt különböző távján korosztálytól függetlenül bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb túrát. A Balaton körüli kerékpáros úton kijelölt távokon el lehet indulni csapatban, családdal, barátokkal, illetve akár önállóan is.

Májustól a vizes sportrendezvények is elindulnak a városban.
A Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület május 18-án Kajak-Kenu és Sárkányhajó Road Show-t tart a Nagystrandnál, kifejezetten a strandnyitó hétvégére időzítve.

Idén is csatlakozik Siófok az egészséges életmódot és a testmozgást népszerűsítő Kihívás Napjához. Május 29-én, a Kálmán Imre Kulturális Központ szervezésében egész nap lesznek programok, amelyekbe egyénileg és csapatban bármikor be lehet kapcsolódni. Ezúttal a kajak-kenu egyesület is csatlakozott a Kihívás Napjához,
24 órás evezést szervezve a Sió-csatornára,
amelyre szintén várják a jelentkezőket.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is lesz Siófokon Nemzeti Regatta a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében, június első hétvégéjén. A versenyen magyarországi települések vitorláscsapatai versenyeznek majd egymással, a nézőket pedig kísérőprogramok várják. A rendezvény június 2-án sárkányhajófutammal is kiegészül.

Június 1-jén és 2-án rendezik meg a XVII. Tour de Pelsoországúti kerékpáros fesztivált. A 200 km-es teljesítménytúrára a saját határaikat feszegető sportolókat várják, a Balaton Maraton Mini keretében pedig a tó nyugati medencéjét lehet körbekerékpározni. A jóval rövidebb, 76 km-es teljesítménytúrára, amely nem főútvonalon halad, már 10 éves kortól lehet nevezni. A legkisebb, 25 és 40 km-es távokat pedig kifejezetten családi kirándulásra ajánlják a szervezők.

Az év egyik legfontosabb sporteseménye a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely június 11-én rajtol a városból. A nemzetközi mezőny 6 nap alatt 11 megyét érintve, összesen 890 kilométert tesz meg Siófoktól a székesfehérvári befutóig. Siófok szerepe azért is fontos a Tour de Hongrie-n, mert idén egyetlen balatoni helyszínként szerepel a körversenyen.

De nemcsak az országúton lehet majd „biciklizni”: a Tekerj Katamaránon indoor cycling maratonra az egész országból várják a spinning szerelmeseit június 15-én. A nyári sportprogramok között pedig igazi különlegesség lesz a IV. Siófoki Amatőr Fogathajtó verseny, amelyre június 19-én került sor az országos versenysorozat keretében.

A Siófoki Kajak-Kenu Egyesület idén július 27-én tartja a hagyományos Vaddisznó Tourt, amelyen kajakkal, kenuval lehet ismerkedni a Sió-csatornával.
Az Ozoráig tartó 33 kilométeres túrán kezdők és profik egyaránt részt vehetnek.

Ősszel sem maradnak sportesemények nélkül a siófokiak és a városba látogatók. A Balatuning Egyesület két kicsik és nagyok számára is nyitott futást rendez. November 2-án a Tökös Futásra, december 7-én pedig Mikulásfutásra várják a mozogni vágyókat, akik akár gyalog vagy görkorcsolyával is teljesíthetik a néhány kilométeres távot. Emellett novemberben is otthont ad egy komoly futóversenynek a város, hiszen november 16-17-én rendezik meg a Balaton maratont és félmaratont, amelyen egyéniben és váltóban is lehet teljesíteni a távokat.

Forrás: origo.hu

698 total views, 1 today

Keine Tags

698 total views, 1 today

Hinterlasse eine Antwort

Geschehen

Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Samstag
Sonntag
29
30
31
Aktuelles Datum
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
fünfzehn
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03