Idén is többnapos programsorozat övezi a füredi Anna-bált

Idén is többnapos programsorozat övezi a július 21-i füredi Anna-bált: lesz prímásverseny, operagála és utcabál is – közölték a szervezők keddi balatonfüredi sajtótájékoztatójukon. Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója elmondta, hogy hatodik alkalommal rendeznek prímásversenyt a bált megelőzően. A július 17-én és 18-án megrendezendő versenyre 11 zenész jelentkezett, köztük egy szlovák prímás is, aki magyar zenét játszik majd. A verseny szerdán este a Gyógy téren ér véget – fűzte hozzá.Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta, hogy Puccini és kortársai szerzeményeit adja elő az Operaház énekkara július 19-én, csütörtökön este a Gyógy téren, másnap az Operaház zenekara ad koncertet, július 21-én, szombaton pedig a balettkar lép színpadra. Vasárnap este mutatják be a Puccini: Bohémélet című operafilmet – fűzte hozzá.
Bóka István, Balatonfüred polgármestere (FIDESZ-KDNP) kiemelte, hogy Roby Lakatos és a Mendelssohn kamarazenekar ad koncertet a bálon, amelynek fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter lesz, és amelyre csaknem ötszáz vendéget várnak.
Mint hozzátette, Balatonfüred partnervárosaiból 28 fiatal hölgy érkezik a bálra, és öt helybéli elsőbálozó fogadta el a város meghívását az eseményre.
Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója kitért arra, hogy a hagyományokhoz hűen idén is átadják a manufaktúrában készített Kiss Ernő-díjat és a három fődíjat. A hölgyek nyakába kerülő szív ibolyalila lesz tisztelgésként Erzsébet királyné, azaz Sisi emléke előtt, miután tavaly volt születésének 180. és idén lesz halálának 120. évfordulója.
A bálra érkező étkészletek értéke meghaladja a 60 millió forintot – tette hozzá.
Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje elmondta, hogy a báli menüben egyebek mellett kecsege, kacsamáj, uborkazselé, hideg őszibarack-krémleves és borjú szerepel, a desszertben pedig a nyári gyümölcsök játsszák a fő szerepet.
Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője kiemelte, hogy újdonságként a bál közönsége is sétakocsikázhat hintóban, ami korábban a bálkirálynő kiváltság volt.
Megjegyezte: a bállal egy időben tartandó Anna-utcabállal a kötetlenebb szórakozás kedvelőinek kínálnak programot.

1152 total views, 1 today

No Tags

1152 total views, 1 today

  

Leave a Reply

Események

Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
29
30
31
01
Current Date
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03