Szombaton kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, az egyhetes rendezvényen minden este neves művészek koncerteznek. Napközben kottakiállítás és zenei vásár várja az érdeklődőket, valamint nyilvános mesterkurzusok zajlanak majd – tájékoztatta az MTI-t a fesztivál művészeti vezetője.

Eötvös József gitárművész elmondta, hogy az esti koncerteket a város három helyszínén hallgathatja meg a közönség. A fesztivál első napján Adriano Del Sal olasz gitárművész ad koncertet a Kisfaludy Galéria színpadán, másnap egy spanyol-görög páros, a Duo Melis tagjai, Susana Prieto és Alexis Muzurakis lépnek a Vaszary Galéria színpadára. Hétfőn este egy lengyel duót, Jan Jakub Bokun klarinét- és Jakub Kosciuszko gitárművész kettősét hallhatja a közönség a Kisfaludy Galéria színpadán.
Ju Vu kínai muzsikus koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők kedden, aki a Bécsi Forum Gitarre Nemzetközi Gitárverseny győztese volt tavaly. Másnap az Eötvös Zenei Alapítvány által támogatott, kiemelten tehetséges magyar fiatalok estjén Csiki Janka, Girincsi Márton, Kovács Beatrix, Lakner Margaréta, Nagy Tamás, Szalai Lotti, Tokárszky Máté produkciója hallható. Marko Topcsij ukrán gitárművész lép színpadra csütörtökön, másnap pedig José Maria Gallardo del Rey spanyol gitárművész ad koncertet. A fesztivál zárónapján lép színpadra a fesztivál művészeti vezetője, Eötvös József kamarapartnerével, Kubina Péter bőgőművésszel, valamint muzsikál a fesztivál gitárzenekara is, Czakó Erika tanárnő vezetésével a balatonfüredi Evangélikus templomban. Délelőttönként nyilvános mesterkurzusokat és zenei vásárt tartanak majd a Ferencsik János Zeneiskolában – fűzte hozzá a fesztivál művészeti vezetője.

907 total views, 2 today

No Tags

907 total views, 2 today

  

Leave a Reply

Események

Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
29
30
31
Current Date
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03