So werden die neuen Schiffe am Plattensee aussehen. Hier sind die Konzeptpläne für die neue Schiffsflotte von BAHART.

Forrás: MTÜ

Prototypenpläne für die neue Flotte von BAHART sind eingetroffen, die technische Dokumentation wurde fertiggestellt und wir können sehen, wie die neue Fähre, die neuen Katamarane und das Flaggschiff von BAHART aussehen werden. Die groß angelegte Entwicklung bis 2030 soll es BAHART ermöglichen, Versandaufgaben auf europäischer Ebene auszuführen.

Akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az új kompok fognak közlekedni, és erre az időre azt is el fogjuk érni, hogy mind a két rév, a kikötő környéke meg fog újulni, európai színvonalúvá fog tudni válni. Meg fogjuk rendelni az első kisméretű katamaránokat is, amelyek alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni.

Zoltán Guller beszámol arról is, hogy megújul a szántód-tihanyi komp, lecserélik a teljes személyszállító és komphajóflottát, de személyszállító katamaránokat is használhatnak majd a Balatonra utazók és az ott élők. A fő cél az, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni a térségben. A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok. Guller Zoltán kitér arra is, hogy a Balatoni Hajózási társaság befejezi a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, így a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtet tovább.

A legújabb podcastban a vezérigazgató arról is beszél, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. Kitér arra is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő, hivatalos megemlékezéseket idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani az Ügynökség, új hagyományt teremtve ezzel.

Quelle: MTI

490 Aufrufe insgesamt, 2 heute

Keine Tags

490 Aufrufe insgesamt, 2 heute

Hinterlasse eine Antwort

Geschehen

Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Samstag
Sonntag
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
Aktuelles Datum
09
10
11
12
13
14
fünfzehn
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01