Pleasant Schauer lädt Siofok

Kellemesen borzongató élményekkel, egyedülálló hangulattal várja a látogatókat Siófok, ahol a kedvelt sétahajós programok Halloweenre hangolt kínálatára is érdemes időt szánni.

A nyári zsivaj már elcsendesedett, de az élet továbbra is pezseg Siófokon, „ahol a Balaton kezdődik”. A hétvégékre többféle programot is kínálnak a kikapcsolódásra vágyóknak, például hangulatos sétahajózásra is nyílik lehetőség különleges körítéssel.

Gehen auf Sportboote

Siófok, a Balatoni nyár fővárosa a hajóállomásáról is ismert, ahol ősszel sem áll meg az élet. A főszezoni sürgés-forgás persze elcsendesedett, de több hétvégén még lehetőség nyílik a sétahajókra felszállni. Igazi családi program a fedélzetről megcsodálni a tó szépségeit és a partok ezernyi színbe öltöző erdőit. A családi programot kiegészítve felidézhetjük Helka és Kelén legendáját is, akár a kicsiknek mesét olvasva. A két balatoni mesealak kalandos története máig őrzi, hogyan mentette meg a remete fia Kelén és a herceg leánya Helka igaz szerelme az elátkozott, Sió nevű tavi tündért. És hogy miért emelkednek ki ezek a nevek a legendák köréből? Mert a Balatonon ma is jár két, még 1891-ben épült hajó, amelyek felújítva máig hűen szolgálják a vendégeket, büszkén viselve Helka és Kelén nevét.

Halloweenre is hajóval!

A fantáziavilág újabb keletű alakjai is szerepet kapnak a balatoni hajós élmények sorában. Az őszi ünnepek körét jó néhány éve már a Halloween is gazdagítja, borzongató kalandokra csábítva a legkisebbeket is – nem csoda tehát, hogy Halloween-hajó is kifut Siófokról. A töklámpásokkal, szellemekkel, boszorkányokkal és más vidám rémségekkel teli program október 27-én, 15.00 órakor indul Siófok hajóállomásáról. Az izgalmasan hátborzongató, másfél órás gyerekhajós utazáson kincsvadászatot is rendeznek, a kicsiket kedvezményes jegyekkel, a jelmezbe öltözőket pedig extra ajándékkal is várják.

A nagyobbak sem maradnak ki persze az ünneplésből, számukra az este hétkor induló Halloween partyhajó kínál egyedülálló élményeket. Az este mágikus koktélokkal és vérpezsdítő zenékkel is szolgál, sőt ezen az utazáson is várják a gyerekeket. Beöltözni a partira is „rémisztően” ajánlott. Mindkét utazásra bőséges helyet biztosít a Szent Miklós hajó, amely a balatoni flotta legnagyobb járműveként, két fedélzettel és látványos panorámaablakos teremmel fogadja az utasokat. A Szent Miklós nevéhez talán egy még jobban passzoló esemény is készülődik, hiszen december elején a Mikulás hajóval járja majd a tó hullámait, Siófokról is kifut majd a névrokona fedélzetén, rengeteg gyerek társaságában.

die Nachricht http://www.orientpress.hu ben jelent meg, ide kattintva tudod böngészi a további híreiket.

816 total views, 1 today

Keine Tags

816 total views, 1 today

Hinterlasse eine Antwort

Geschehen

Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Samstag
Sonntag
29
30
31
01
02
03
04
Aktuelles Datum
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
fünfzehn
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02