A tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas és csapata elkezdte a felkészülést a balatoni tókerülő versenyre.

A tizenháromszoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas és csapata elkezdte a felkészülést a balatoni tókerülő versenyre – a kormányost motiválja, hogy van némi bizonytalanság a csapat összetételében.

“Általában másfél hónapot szoktunk készülni a Kékszalagra, most kicsit több időnk van, hiszen néhány héttel elhalasztották a versenyt” – közölte Litkey Farkas, a PreVital kormányosa az NS kérdésére. Elmondta továbbá, hogy nagyon érdekes, hogy néhány héttel ezelőtt még azon izgultak, lehet-e egyáltalán vitorlázni, versenyezni az idén, lesz-e Kékszalag? Most pedig már terveket szőnek, sőt folyamatosan edzenek. Minden ma elérhető információ arra utal, hogy jó irányba mennek a dolgok a járvány szempontjából, és július harmincadikán megtarthatják a Kékszalagot.

 Litkey Farkas elmondta még, hogy számottevően semmit nem befolyásol a halasztás. A tradíció az, hogy júliusban, teliholdnál tartják a versenyt – a hónap maradt, és a teliholdhoz is nagyon közel leszünk, úgyhogy minden szempontból jó az időzítés. A csapat összeállításában jelenleg van némi bizonytalanság, mert a srácokat nyilván különbözőképpen érintette ez a több mint két hónapos leállás. Nemrég indult be az élet, nem tud mindenki ugyanúgy edzeni, mint korábban, így az eredeti hat helyett most nyolc-kilence fő a legénység, mert van, aki kevesebbet tud vállalni – mondta a kormányos. Hozzátette, hogy általában a januárban meghirdetett  programot hat ember aláírja, és elkezdődik a felkészülés. Most okoz némi bizonytalanságot, hogy két kikötőmester is van a csapatban, nekik július végén már nagyon sok dolguk van, szóval bizonytalan a részvételük. Érdekes helyzet ez, a fiúk nem tudják, jöhetnek-e, és nem tudni, kivel fog versenyezni, de ez egyben szórakoztató és motiváló is. A magasabb létszám miatt nem lesz több a vitorlázónap, de az egyes alkalmakkor több időt lehet majd a vízen tölteni. A csapattagok közül mindenkivel versenyzett már, de együtt még nem, úgyhogy a kohéziót meg kell teremteni.

Arra kérdésre, hogy sikerült az edzés? – azt a választ adta Litkey Farkas, hogy teljesen olyan érzése volt, mintha most szállt volna ki a hajóból. Egy fotózás alkalmával, olyan manővereket is megcsináltak, amilyeneket korábban csak egy hónapnyi vitorlázás után engedhetett meg magának.

A riprort folymaán kiderült, hogy a járványügyi helyzet miatt abszolút nem kell változtatni semmit a megszokott protokollon. “Ugye mi hatan vagyunk a hajón, plusz két ember a motorosban, a szabályozás szerint dolgozhatunk együtt, ezzel nincs gond. A kikötőben sokkal kevesebben vannak, mint általában, de ez lehet a rossz idő miatt is. Az egyetlen különbség, hogy a kikötői személyzet maszkot visel, és hogy nekünk is fel kell vennünk, ha elmegyünk a közértbe, de ennyi az egész, ez nem zavarja a felkészülést.” – mondta a riporternek a 13-szoros kékszalag-győztes.

Ezt a riportot teljes terjedelmében elolvashatod a NemezetiSport oldalán

811 total views, 1 today

No Tags

811 total views, 1 today

  

Leave a Reply

Események

Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Current Date
31
01
02
03
04