Dienstag wird ein weiteren chemischen Moskito Balaton sein.

Der Balaton-Verband (BSZ), der die Gemeinden der Ferienregion vereint, ordnet ab Dienstag eine weitere chemische Mückenbekämpfung am Plattensee an, sagte der Präsident der Organisation MTI am Samstag. Balázs Balassa fügte hinzu, dass es bis Mitte Juni vielleicht noch nie so viele Mückenschutzmittel am See gegeben habe wie in diesem Jahr, aber um eine Invasion von Mücken zu vermeiden, beschloss die Organisation, eine weitere chemische Intervention anzuordnen.
Dies werde ab dem 18. Juni auf 6.400 Hektar erfolgen und bei schlechtem Wetter einige Tage rutschen, fügte er hinzu.
Balázs Balassa sagte, dass der regnerische Mai günstig für die Verbreitung von Blutsaugern war, so dass eine weitere Intervention erforderlich ist.
Er betonte, dass die für das landesweite Mückenbekämpfungsprogramm zuständige Nationale Generaldirektion für Katastrophenmanagement (OKF) ihre Arbeit gut mache, bereits Ende April mit der biologischen Bekämpfung im Plattenseegebiet begonnen und eine chemische Intervention seitdem.
Az üdülőrégió szúnyogirtását koordináló Balatoni Szövetség a zavartalan turisztikai szezon érdekében már májusban is hozott egy határozatot arról – a csípésszámokat folyamatosan monitorozó szakértői csoport javaslatára -, hogy pluszbeavatkozást finanszíroz. Május 23-24-én légi biológiai szúnyoggyérítést végeztek, akkor csak 2000 hektárnyi területen, most pedig egy soron kívüli légi kémiai szúnyogirtás lesz az önkormányzatok költségén.
A szövetség elnöke korábban azt közölte az MTI-vel, hogy idén az elmúlt évekhez képest 80 százalékkal több pénzt kell összeadnia az érintett 47 balatoni önkormányzatnak szúnyoggyérítésre, hogy meglegyen az az 55-60 millió forintnyi forrás, amely elegendő évi négy beavatkozásra. A múlt év tavaszán a balatoni önkormányzatok pénzéből egy biológiai és egy kémiai gyérítést tudtak elvégeztetni, ami kevésnek bizonyult. Tavaly a csapadékosabb időjárás miatt a tervezettnél jóval nagyobb mértékben kellett védekezni, és idén is hasonló helyzetre lehet számítani.
A csípőszúnyogok gyérítésében három éve megváltozott gyakorlat szerint közvetlen költségvetési támogatás helyett az OKF végezteti el a beavatkozást a balatoni szezonban, míg a turisztikai elő- és utószezonban továbbra is a helyi önkormányzatokat tömörítő BSZ látja el a feladatot. Az önkormányzatok, illetve térségek dönthetnek a nyári szezonban is pluszbeavatkozásokról a saját költségükre.

740 Aufrufe insgesamt, 1 heute

Keine Tags

740 Aufrufe insgesamt, 1 heute

Hinterlasse eine Antwort

Geschehen

Montag
Dienstag
Mittwoch
Donnerstag
Freitag
Samstag
Sonntag
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
fünfzehn
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Aktuelles Datum
31
01
02
03